Verslag BCE’78 – Utrecht Cangeroes Zaterdag 26 september 2020

Home > Utrecht cangeroes zaterdag 26 september 2020

Verslag BCE’78 – Utrecht Cangeroes

Zaterdag 26 september 2020

BCE’78 grijpt na sterk begin toch naast de winst

Na de eerste overwinning was het zaak dit voort te zetten, maar BCE moest het afleggen tegen de Utrecht Cangeroes met 61-71.

BCE begon scherp aan de wedstrijd en pakte vanaf de tip-off meteen de voorsprong. Kersverse captain Damiël Ermen kwam goed uit de startblokken en maakte in het eerste kwart 10 van zijn 25 punten. Vooral in de bucket was hij moeilijk af te stoppen voor de Cangeroes. Ook Mark Bierhof liet zich gelden met een driepunter en een and-one score. De verdediging stond sterk en werd goed gedirigeerd door Jordi Dueck, die ook succesvol was vanaf de driepuntslijn. BCE’s snelle spel wierp duidelijk vruchten af, want na het eerste kwart stond het 24-8 in hun voordeel.

In het tweede kwart bleef BCE het tempo hoog houden. Thijs Dueck verzorgde de ene assist na de andere met zijn karakteristieke diepe passes, waardoor de Cangeroes alert moesten blijven. Ondanks goede tegenscores van Utrecht werden de Cangeroes in de bucket meermaals geforceerd om fouten te maken, waardoor spelers Ivo Hageman en Michel van den Hoven aan mochten treden op de vrijeworplijn. BCE hield het overzicht en bereikte de rust met een nette 14 punten voorsprong: 36-22.

De Utrecht Cangeroes kwamen beduidend beter uit de kleedkamer, want zij begonnen aan een knappe inhaalslag. BCE werd in de eerste minuten van de tweede helft sterk onder druk gezet en zag de voorsprong kleiner worden. Vooral schutter Casper Swarte van de Cangeroes zorgde voor problemen voor het team uit Ede. Hij schoot over het derde kwart 10 punten bij elkaar. BCE begon slordiger te spelen en moest toezien hoe de Cangeroes langszij kwamen. Ondanks tegenstoten van Richard Boter en een aantal sterke rebounds van Ivo Hageman bleef Utrecht aandringen en nam vlak voor het eind van het derde bedrijf de voorsprong over. De tussenstand was nu 47-50.

In het laatste kwart ging het in het begin redelijk gelijk op. Waar BCE scoorde, volgde ook meteen het antwoord van de Cangeroes. Dankzij Damiël Ermen’s sterke acties in de bucket kon Ede weer op gelijke hoogte komen, maar het team begon vervolgens de aanvallen te forceren. Er werd snel geschoten en doordat deze schoten niet vielen moest BCE opnieuw in de achtervolging, want Utrecht liep weer uit. Het thuisteam kon dit niet meer inhalen en moest de punten afstaan aan de Cangeroes, die de overwinning met 61-71 over de streep trokken.

BCE’78 speelt zaterdag 3 oktober om 16.15 uur opnieuw thuis, dit keer tegen de Woodpeckers uit Houten. De wedstrijd zal live te volgen zijn op de facebookpagina van BCE’78.

Lijkt het je wat om te spelen bij BCE'78?

Contact

Willem de Zwijgerlaan 10

6713NT Ede

secretariaat@bce78.nl

06-51553577

© 2020 BCE'78. Alle rechten voorbehouden. Gerealiseerd door NIKU Solutions