DAS Delft vs. BCE'78

Home > Das delft vs bce78

Wedstrijdverslag DAS MSE 2 – BCE’78 MSE 1

 

BCE speelde grotendeels overtuigend, maar maakte het in het laatste kwart nog onnodig spannend

 

BCE reisde afgelopen weekend met een onvolledig team af naar het westen voor een ontmoeting met DAS Delft. Ede won de wedstrijd met 63-74.

 

Captain Damiël Ermen beet het spits af met een drive naar de basket, wat een sterk eerste kwart inluidde. BCE pakte al snel de voorsprong en was secuur in het finishen onder de basket en op afstand. Yannick van der Zalm begon scherp met 9 punten in het eerste kwart en toen vervolgens routinier Michel van den Hoven ook sterk scoorde onder de basket, was dat de kers op de taart. BCE kon tevreden terugkijken op een comfortabele 10-22 voorsprong.

Scherpschutter Thijs Dueck kwam met drie driepunters overtuigend in actie in het tweede kwart en dwong het team uit Delft verder uit de bucket te verdedigen. Broer Jordi Dueck maakte slim gebruik van de gecreëerde ruimte en liet vier punten optekenen. In het tweede deel van het kwart werd BCE slordiger. De scores onder het bord werden meer gemist, maar Delft liet deze kans op een comeback onbenut. Het team uit Ede eindigde echter met een mooi vooruitzicht op de tweede helft en hield een ruime voorsprong in de rust: 22-40.

Het derde bedrijf werd ingeluid door Mark Bierhof, die zijn stempel drukte op de wedstrijd met 12 punten in het kwart. Verdedigend hield BCE de gelederen lange tijd gesloten en nam in score steeds meer afstand van Delft, met een hoogtepunt van 28 punten. Ondanks de voorsprong begon Delft nu meer ruimte te creëren, maar kon de schotkansen nog niet optimaal benutten. De tussenstand na drie kwarten was  36-61.

Waar het ook in voorgaande wedstrijden aankwam op de laatste tien minuten, was dit vandaag niet anders. Delft weerhield BCE in de eerste drie minuten van scoren, om zelf de achterstand langzaam maar zeker te verkleinen. Ondanks de kleine dunk contest die werd georganiseerd door Mark Bierhof en Damiël Ermen op de fast-breaks, liet BCE het in het vierde kwart liggen. Er leek te worden gespeeld alsof de buit al binnen was, met slordige passes en turnovers als gevolg. Delft kon nu zijn momentum pakken en kon uiteindelijk worden afgeremd door een belangrijke driepunter op naam van Richard Boter, die de eindstand zette op 63-74.

 

Jordi Dueck keek realistisch terug op de wedstrijd: “De eerste drie kwarten waren prima, maar het vierde kwart was kwalitatief uitermate teleurstellend. Daar hebben we het laten liggen.”

Ook tweede coach Rick Thenu zag het spel van zijn team veranderen: “In de eerste drie kwarten wordt de voorsprong goed opgebouwd waardoor je in doelsaldo kan uitbouwen. Het vierde kwart werden de jongens slordiger in de aanval en verdedigend moesten ze uitkijken voor de foutenlast, omdat we nog maar één wissel hadden. Hierdoor maakten we het onszelf onnodig moeilijk. Dit weten de jongens zelf ook.”

 

De komende twee weekenden zal Heren 1 niet hoeven spelen om vervolgens op 31 oktober thuis de eerste wedstrijd tegen DSBV Punch te spelen.

 

Jeroen van den Beemt

 

 

Lijkt het je wat om te spelen bij BCE'78?

Contact

Willem de Zwijgerlaan 10

6713NT Ede

secretariaat@bce78.nl

06-51553577

© 2020 BCE'78. Alle rechten voorbehouden. Gerealiseerd door NIKU Solutions