BCE’78 wint voor de vijfde keer op rij!

IMG_1688 BCE bewijst waarom het in de Tweede Divisie thuishoort, met opnieuw winst. Dit keer tegen de Twente Buzzards, die goede tegenstand boden.
De beide teams begonnen gelijk op. Aan de kant van BCE was Yannick van der Zalm (topscorer met 18 punten) een smaakmaker in het eerste kwart. Zijn vizier stond op scherp en hij schoot de eerste driepunter van de wedstrijd raak. Op de voet gevolgd door nog een driepunter, uit de handen van Jordi Dueck. De Buzzards bleven goed bij en wisten het de verdedigers van BCE moeilijk te maken onder het bord. Verdedigend moest er een tandje bij en Damiël Ermen speelde hier goed op in. Hij zorgde voor een mooi stuk entertainment door een steal sterk af te maken met een dunk. In de laatste minuten van het eerste kwart sloeg BCE een klein gat en eindigde met 23-15.
Centerspeler Bram Koning was weer een gevaar in de bucket, waar hij met overtuiging de ene rebound na de andere pakte en ook offensief sterk speelde. In de minuten die daarop volgden zetten de Buzzards echter de achtervolging in. En met succes. BCE had moeite met de schutters van Twente en hun eigen schoten misten scherpte. De Buzzards kwamen halverwege het kwart langszij en BCE moest hun tactiek wijzigen. Dit gebeurde via Thijs Dueck en Yannick van der Zalm, die met hun schoten in de slotminuten van de eerste helft de voorsprong in handen hielden van de thuisclub. Tussenstand: 36-31.
IMG_1693Zoals ook eerder in het seizoen wist Michel van den Hoven opnieuw met een driepunter de eerste score te maken in de tweede helft. Het publiek wist meteen hoe laat het was en juichte hem luid joelend toe. Ook onder het bord kwamen zijn centermoves weer goed van pas. Hij was zijn tegenstander te slim af en scoorde, met een bonusworp als extra beloning. De Buzzards lieten zich hier echter niet door afleiden en bleven druk zetten op het thuisteam. Vooral in de bucket kreeg BCE moeilijk grip op de insnijdende spelers. Twente kwam later in het kwart opnieuw langszij, maar het team uit Ede behield de voorsprong door acties van Bram Koning en Jordi Dueck. De tussenstand was nu 52-49.
In het laatste kwart ging het ineens snel. Ivo Hageman scoorde een cruciale driepunter waarmee de vlam van BCE weer volop oplaaide. Damiël Ermen ging vervolgens los en scoorde uiteindelijk 13 punten in het vierde kwart. Het spel van het team uit Ede straalde weer plezier uit en dit was goed te zien op het veld. De Buzzards dachten captain Tyrone Herben met een triple-team verdediging vast te zetten, maar hij dribbelde ogenschijnlijk probleemloos door de linies van Twente heen. Door de ruimte die met dit soort acties werd gecreëerd, konden de vrije spelers goed worden bediend door hun teamgenoten. Een van die vrije spelers was Richard Boter, die zijn waarde in dit team wederom bewees met mooie assists en een driepunter in de slotminuten van de wedstrijd. BCE won uiteindelijk overtuigend met 84-60. Dit was de vijfde overwinning op rij en het team stond hiermee op het moment van schrijven virtueel eerste in hun competitie!

IMG_1705

We willen het publiek opnieuw hartelijk bedanken voor hun eindeloze support. BCE speelt volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop. Ze bezoeken dan BV Groningen.

Bent u enthousiast over basketbal? Meldt u dan vooral aan voor ons 3-tegen-3 oliebollentoernooi op 28 december a.s. in sporthal de Peppel.