BCE’78 loopt vroege achterstand niet meer in

De basketballers van BCE’78 lopen vroege achterstand op en kunnen BV Groningen niet meer achterhalen.

Na een goede reeks wedstrijden is er gister een eind gekomen aan de winning streak van de basketballers uit Ede. Het team uit Ede kampt met veel blessures, waardoor het niet compleet kon aantreden. BV Groningen bleek goede schutters te hebben en zorgde voor het eerste verlies van BCE sinds oktober.

 

Foto 1In het eerste kwart kwam BCE moeilijk in de wedstrijd. In de aanval had het team moeite om tot scoren te komen. Ondanks de ruimte die zij voor zichzelf creëerden om te schieten of een lay-up te lopen, scoorde BCE maar twee keer in de eerste tien minuten. BV Groningen bleek te beschikken over goede schutters, die zichzelf wisten vrij te spelen. De tussenstand na het eerste kwart was 12-4 en het team uit Ede moest nu in de achtervolging.
De tactiek moest drastisch anders en dat begon bij Bram Koning en Damiël Ermen. Bram wist slim weg te komen bij zijn tegenstander en kreeg een perfecte alley-oop van Damiël die hij afmaakte in een mooie tweehandige dunk (12-6). Vooral qua moraal was dit een belangrijke score. Dit duo was gevaarlijk onder het bord van BV Groningen en scoorde gezamenlijk 16 punten dit kwart. Jordi Dueck voegde daar nog een driepunter aan toe. Helaas was deze comeback niet genoeg. De schutters van BV Groningen bleven hun driepunters raken, waardoor de achterstand niet kon worden verkleind. Ook het feit dat de schoten aan de kant van BCE niet vielen, zorgde ervoor dat de heren uit Ede moeilijk grip kregen op de wedstrijd. We gingen de rust in met een tussenstand van 39-25.
In het derde kwart gingen de scores over en weer. Waar BCE bij vlagen sterk speelde in de bucket, bleef het team uit IMG_1729 (1)Groningen de scores beantwoorden via hun schutters. Verdedigend stond het team uit Ede in de bucket aanzienlijk beter en werd er veel tegengehouden en goed gerebound door o.a. Tyrone Herben en Bram Koning. In de aanval was Damiël Ermen nog steeds moeilijk af te stoppen voor het team uit Groningen en zorgde ook Richard Boter voor snelheid in de aanvallen. De achterstand werd desondanks niet kleiner en BV Groningen bleef de voorsprong houden: 55-39.
In het laatste deel van de wedstrijd was het positiespel van Bram Koning in de bucket cruciaal voor BCE. Hij voegde 9 punten toe dit kwart. Waar het in de bucket raak was, bleven de resultaten van de afstandschoten uit. Dit was één van de redenen dat BCE, ondanks het verbeterde spel in de tweede helft, de achterstand niet kon goedmaken en verloor het team de wedstrijd uiteindelijk met 64-54.
Damiël Ermen vatte het na de wedstrijd als volgt samen: “We begonnen de wedstrijd eigenlijk met prima schoten, maar die vielen simpelweg niet. Daardoor moesten we de aanpak veranderen. Aan de andere kant vielen echter al wel scores, waardoor we eigenlijk de hele wedstrijd achter de feiten aan liepen. Ondanks dat we onszelf nog sterk terugknokten in de wedstrijd bleef dat het geval. Het feit dat later in de wedstrijd de schoten nog steeds niet vielen, hielp daarin niet.”

IMG_1739

BCE kan de komende drie weken uitrusten tijdens de winterstop en kan zich gaan voorbereiden op het thuisduel tegen Trajanum op zaterdag 11 januari in sporthal de Peppel om 16.15 uur. Speciale dank gaat uit naar de trouwe supporters die vanuit Ede naar Groningen zijn gekomen om ons team aan te moedigen.

Jeroen van den Beemt