BCE’78 – BC Woodpeckers

Home > Bce78 bc woodpeckers

BCE’78 – BC Woodpeckers

BCE pakt de punten tegen BC Woodpeckers

Om aan te haken bij de top was een overwinning dit weekend noodzakelijk en BCE heeft zijn plicht gedaan. De Woodpeckers werden verslagen met 78-72.

BCE kwam goed uit de startblokken en pakte al vrij snel de voorsprong. Vooral spelverdeler Thijs Dueck maakte indruk met drie driepunters in het eerste kwart en ook captain Damiël Ermen benutte zijn finishing skills goed onder de basket. Het team uit Ede speelde overtuigend en op hoge snelheid. Ivo Hageman zette met een schot vanuit de corner de tussenstand na de eerste 10 minuten op 22-14.

In het begin van het tweede bedrijf kon Ede de voorsprong verder uitbouwen. De schutters van BCE waren dit kwart een plaag voor de verdediging van de Woodpeckers. De gebroeders Thijs en Jordi Dueck schoten weer met scherp en ook Mark Bierhof was accuraat vanachter de halve cirkel.

Halverwege het kwart begon Woodpeckers zich echter overtuigender te verweren. Vooral hun sterke centers waren een probleem in de bucket van BCE. Dankzij deze acties kon het team uit Houten tot een kleine vijf punten verschil terugkomen. De heren uit Ede beantwoordden deze comeback achtereenvolgens met twee driepunters en een lay-up, wat hun voorsprong weer versterkte. We rustten met een tussenstand van 42-29.

Na de rust leken de Woodpeckers een hernieuwde intensiteit te hebben gevonden. Hun verdediging stond sterker en was fel in de duels. Het team kwam geleidelijk terug en kon BCE na drie minuten spelen op één score houden. Vervolgens kwam Houten steeds dichterbij via hun centers en de ruimte voor hun schutters. Met nog ruim twee minuten op de klok kwamen de Woodpeckers zelfs kort op voorsprong. Een nodige time-out werd gecalled door coach Geraldo Rustenberg, waarna Tyrone Herben de controle terugpakte met een sterke actie naar de basket. Toen vervolgens Jordi Dueck een driepunter wist te raken en Yannick van der Zalm de tip-in wist te verzilveren, stond BCE weer voor met een tussenstand van 56-51.

Het laatste kwart werd met name gekenmerkt door de vele vrije worpen aan beide kanten. Damiël Ermen mocht al snel aantreden op de lijn en maakte allebei zijn vrije worpen. Mark Bierhof was explosief onder basket en maakte belangrijke scores voor BCE terwijl bij het team uit Houten ook de schoten goed vielen. In de bucket konden Tyrone Herben en Richard Boter het gat vinden in de verdediging voor hun scores, maar de Woodpeckers bleven in de achtervolging en kwamen weer dichtbij dankzij acties van hun guard, die met zijn snelheid de spanning terugbracht in de wedstrijd. Met nog anderhalve minuut te spelen forceerde Yannick van der Zalm de verdediging van Houten tot het maken van meerdere fouten, die hij goed benutte vanaf de vrijeworplijn. Uiteindelijk voorkwam Mark Bierhof dat de Woodpeckers nog terug konden komen dankzij een cruciaal block in de laatste 20 seconden, wat de overwinning verzekerde voor BCE’78. Met 78-72 was deze vermakelijke wedstrijd spannend tot de laatste minuut.

BCE’78 zal aanstaand weekend aantreden voor een uitwedstrijd tegen hekkensluiter DAS Delft.

Jeroen van den Beemt

BCE’78

Lijkt het je wat om te spelen bij BCE'78?

Contact

Willem de Zwijgerlaan 10

6713NT Ede

secretariaat@bce78.nl

06-51553577

© 2020 BCE'78. Alle rechten voorbehouden. Gerealiseerd door NIKU Solutions