BCE wint bloedstollend treffen tegen Groene Uilen: 62-64.

DSC05085BCE moest voor deze wedstrijd afreizen naar Groningen, waar het dit seizoen vijf tegenstanders zal treffen. Ondanks de grote afstand vanuit Ede, reisden een aantal trouwe supporters met het team BCE’78 mee naar Groningen.
In het eerste kwart ging het redelijk gelijk op. BCE merkte al snel dat hun schoten veelal wegstuiterden op de ring. Inside bleek het beter te gaan, waar o.a. Ronald Koning en Richard Boter sterk speelden voor de lay-ups.
In het tweede kwart had BCE zichtbaar moeite met het afstoppen van de goede schutters van de Groene Uilen. In de aanval vielen de schoten aan de kant van Ede nog steeds moeizaam. In de bucket werd echter hard gewerkt door Yannick van der Zalm en Sybren Rensenbrink. Ondanks de vele fouten die het team uit Groningen opliep, werd er niet voldoende van geprofiteerd door BCE in de vrije worpen. Groningen liep uit tot 9 punten in de rust. 31-22.
BCE leek scherper te starten na de rust en dat was zichtbaar in de focus en gretigheid van het team uit Ede. De Groene Uilen waren echter vastberaden hun voorsprong te vergroten, door de nodige tegenscores te maken. BCE liet ze niet uitlopen, maar had moeite het gat te verkleinen. Vanaf halverwege het derde kwart begon Ede pas stevig in te lopen door het explosieve spel van Tyrone Herben. Hij bleek een plaag voor de verdediging van de Uilen en zorgde hiermee ook voor meer ruimte voor schutters zoals Michel van der Hoven en Thijs Dueck, die op de cruciale momenten hun driepunters perfect wisten te benutten. Hierdoor moesten de spelers van Groningen harder optreden in de verdediging, wat hen ook nu de nodige fouten kostte.
In het vierde kwart begon BCE pas echt los te komen. De verdediging werd door Ede potdicht gegooid. Spelverdeler Jordi Dueck orchestreerde de verdediging in strakke lijnen. In de aanval begonnen de schoten en ook de aanvallen in de bucket hun vruchten af te werpen. Bram Koning wist goed gebruik te maken van zijn lengte en zorgde voor goede rebounds en scores onder het bord. BCE liep nu snel in op Groningen, wat het hele team deed opzwepen. BCE speelde nu op z’n best. Er werd keihard gewerkt in de verdediging en in de aanval bleven de spelers van Ede hard naar de basket driven, wat betekent dat zij door middel van snelle dribbles en sterk gebruik van het lichaam ruimte creëerden om omhoog te gaan voor de lay-up. De Groene Uilen deden er alles aan om BCE af te stoppen. De sterke schutters van Groningen zorgden ervoor dat de spanning bleef stijgen, wat duidelijk zichtbaar en hoorbaar werd bij het publiek, dat DSC05146bij elke aanval hun team luidkeels aanmoedigde. De stand was nu gelijk: 58-58, met nog iets minder dan twee minuten te spelen. Beide teams beseften dat één enkel foutje cruciaal kon zijn, omdat het eind van de wedstrijd naderde. In de laatste minuut werd er heel tactisch gespeeld en was Ede in het voordeel. Toen er in de laatste 30 seconden vrije worpen werden toegekend aan Ronald Koning, bleek hij zeer gefocust, want hij schoot ondanks het hevige afleidende geschreeuw vanaf de tribunes, de beide vrije worpen er feilloos in. Nadat in de laatste seconden Jordi Dueck de bal veroverde, was het duidelijk: BCE won deze uiteindelijk bloedstollend spannende wedstrijd met 62-64.

Onze speciale dank voor de meegereisde supporters, die deze wedstrijd nóg mooier maakten.

Zondag 6 oktober om 16.15 uur spelen de Heren 1 BCE’78 Ede (2e divisie) hun eerste thuiswedstrijd van dit seizoen in Sporthal De Peppel in Ede.

 

Volg ons ook op Facebook en Instagram: @BCE78Ede

Jeroen van den Beemt

Foto’s: Jeroen van den Beemt