BCE reikt net niet ver genoeg

Image-22Zaterdag 16 maart 2019 – Afgelopen weekend kwam CBV Binnenland op bezoek voor de return tegen de heren van BCE’78. In de eerste wedstrijd won het team uit Barendrecht nipt met één punt verschil, dus het beloofde een spannende pot te worden.
BCE liet zien dat het de toon van de wedstrijd wilde zetten door gelijk schutter Thijs Dueck in stelling te brengen voor een succesvolle driepunter. CBV liet zich hier echter niet door imponeren en maakte al snel gelijk. De verdediging aan beide kanten stond goed, waardoor er moeilijk inside kon worden gespeeld. Richard Boter vond toch het gat in de verdediging om met een mooie loopactie zijn verdediger van zich af te schudden en onder het bord door te scoren. Binnenland werd sterker en speelde slim van afstand. Aan de kant van BCE forceerde Tyrone Herben bij de heren van CBV meerdere fouten wanneer hij met kracht en overtuiging naar de basket snelde. Hiermee kreeg hij ook meerdere and-one (bonus) vrije worpen. Het kwart eindigde in 13-21. BCE had wat goed te maken.
BCE stond sterk te verdedigen wat resulteerde in steals en dat zorgde ervoor dat Thijs Dueck spelverdeler Damiël Ermen meermaals kon wegsturen met een lange assistpass voor de snelle lay-up. Binnenland wilde de controle over de wedstrijd terug en begon sneller te spelen op de transitie. Door de snelle passes creëerde CBV Binnenland ruimte voor de vrijstaande schutters, die hun vizier scherp hadden staan. Hierdoor bleef het verschil in de stand nagenoeg hetzelfde. Door de goede rebounds van onder andere Ivo Hageman konden Tyrone Herben en Damiël Ermen blijven sprinten op de fast-break voor de nodige punten, maar CBV bleef tegenscores maken. We gingen de rust in met een tussenstand van 34-45.
Na de rust zorgde de versnelling in het spel van beide teams tot een mooie show. CBV begon sterker te spelen via hun sterke centers, maar ook aan de kant van BCE werd het inside-spel steeds beter. Er kwam meer ruimte voor drives van Ivo Hageman, Tyrone Herben en Damiël Ermen. De wedstrijd bleef heen en weer gaan en beide teams probeerden uit alle macht antwoord te geven op de tegenscores. CBV zag dat de schutters van BCE ook meer raakten, wat hen forceerde tot meer open gaten in hun verdediging in de bucket. Hier maakten Yannick van der Zalm en Jonathan Paans dankbaar gebruik van. Barendrecht begon ook hun schutters vrij te spelen van hun verdediger en scoorde hier veel uit. De tussenstand was nu 50-62.
BCE besefte dat het nu alles op alles moest zetten en zette de aanval op de basket meteen weer in. Damiël Ermen bleefImage-25 de hele wedstrijd moeilijk af te stoppen en was ook nu weer te snel voor de verdediging van CBV. Hij scoorde uiteindelijk 23 punten en was hiermee topscorer van de wedstrijd. In de verdediging werkte Michel van den Hoven keihard om de sterke centers van Barendrecht af te stoppen. Dit gaf zelfvertrouwen aan het team. BCE bleef tegen een verschil van 10 punten aankijken en leek op een gegeven moment de wedstrijd weg te gaan geven door meerdere back-door cuts toe te laten onder de basket. Met nog zo’n vier minuten op de klok kwam Yannick van der Zalm weer in het veld en hij leek gedreven om het verschil te maken. Hij scoorde in de overige minuten nog vier keer, inclusief een bonusworp na een goede loopactie inside. Dit gaf zijn teamgenoten een boost en ze konden uiteindelijk de achterstand terugbrengen tot 10 punten. De wedstrijd werd helaas verloren, maar het was een spannende pot met veel hoogtepunten voor het publiek. De eindstand was 67-77 in het voordeel van CBV Barendrecht.

Volgende week speelt het team uit tegen de New Stars in Nieuwegein. Wij nodigen iedereen uit om zaterdag 30 maart de heren weer aan te komen moedigen om 16.15 uur in de Peppel in Ede. Ze spelen dan tegen de Utrecht Cangeroes.

Jeroen van den Beemt en Astrid Wagenaar