BCE ’78 wint in fraaie wedstrijd van Celeritas-Donar Groningen

_private_var_mobile_Containers_Data_Application_4A35B5AC-88ED-4096-B162-FE9367E0690D_tmp_E2C24298-64E4-49E7-8C54-254737BF8AC2_ImageNa twee weken rust weer een wedstrijd. Dit keer kwam Celeritas-Donar op bezoek.BCE moest gelijk hard aan de bak, omdat de schutters van Donar binnen een paar minuten 8 punten bij elkaar schoten. Na een slimme time-out van coach Geraldo Rustenberg kwam BCE geleidelijk terug in de wedstrijd dankzij goeie acties van o.a. Damiël Ermen en Yannick van der Zalm. Tussenstand: 19-22.
Centerspeler Bram Koning startte het tweede kwart met een prachtige dunk na een slimme lobpass van Thijs Dueck. BCE werkte hard, maar had nog steeds moeite met de goede schutters van Donar. Op een gegeven moment kon BCE het team uit Groningen beter afremmen. De schutters kregen geen ruimte meer en BCE kon goed anticiperen na het veroveren van de bal. Ivo Hageman en Michel van den Hoven speelden sterk in de verdediging, waarbij zij hun tegenstander geen moment rust gunden. Aan de andere kant ging het team uit Ede slim om met de ruimte dat het creëerde in de bucket, waarbij o.a. Richard Boter slim insneed, en wist het hiermee de achterstand snel kleiner te maken. Yannick van der Zalm scoorde nog net binnen de tijd met een zogenoemde buzzer-beater en bepaalde de ruststand op 37-44.
In het derde kwart begon BCE dit keer sterk met meerdere snelle scores van Jordi Dueck en Damiël Ermen. Na vijf minuten kreeg het thuisteam de overhand en boog het de achterstand om tot een voorsprong. Hierna ging het gelijk op en speelden beide teams erg sterk. Bram Koning beloonde vervolgens opnieuw een mooie assist met een tweehandige dunk. Met nog één minuut te spelen schoot Tyrone Herben er nog een driepunter en zorgde ervoor dat BCE het kwart afsloot in 60-59.
Het team uit Ede putte veel kracht uit het sterke derde kwart en bleef met overtuiging de score vergroten. Bram Koning speelde sterk in de bucket en pakte veel rebounds. Thijs Dueck zorgde er met zijn driepunters voor dat Donar harder moest werken in de verdediging. BCE was nu op zijn best. Bram Koning bleef scoren in de bucket en zorgde ervoor dat de voorsprong, ondanks de goede tegenstand van Donar, bleef uitlopen. BCE won deze mooie wedstrijd uiteindelijk met 77-69.
Wij willen het publiek opnieuw bedanken voor hun support en zien jullie allemaal graag terug op zaterdag 16 november om 16.45 uur in de Peppel, wanneer BCE de strijd aangaat met SBA Sphinx uit Wageningen.

Jeroen van den Beemt