BCE ’78 komt net iets te kort in treffen met Rowic

Image-20

BCE ’78 – Rowic – Zaterdag 16 februari 2019

Na de eerste wedstrijd thuis bij Rowic in Dordrecht, was het afgelopen weekend tijd voor de return in Ede. In het eerste kwart was het gelijk aanpoten voor BCE, want Rowic nam de eerste 5 punten voor zijn rekening. De heren van Ede reageerden hierop met een mooie lay-up van Ivo Hageman. Hierna bleef Rowic zijn voorsprong uitbouwen tot BCE na een minuut of 6 tegengas begon te geven. De aanvallen begonnen beter te lopen en ook de scores begonnen aan de kant van Ede te vallen. Tyrone Herben en Sybren Rensenbrink zorgden voor mooie scores, de laatste onder andere met een mooie tip-in onder het bord. Rowic bleef echter een ruime voorsprong houden en de tussenstand na het eerste kwart was 19-32.
Image-16In het tweede kwart gingen de scores in het begin over en weer. Waar BCE inliep, maakte Rowic al snel een tegenscore. Hierdoor was het moeilijk voor de club uit Ede om de achterstand te verkleinen. Een highlight van het tweede kwart was de mooie en verre pass van Thijs Dueck aan Yannick van der Zalm, die al was weggesprint voor een fast-break. Hij beloonde de pass met een mooie score. De ruststand was 33-47 in het voordeel van Rowic.
Na de rust besloot topscorer Tyrone Herben de nodige comeback in te leiden door maar liefst 13 punten te maken in het derde kwart en zelfs 31 punten in de hele wedstrijd. Hij bezorgde de verdediging van Rowic de nodige hoofdpijn door zijn snelheid voor een fast-break en de accuratesse van zijn driepunters. Hierdoor werd er meer gelet op Tyrone, wat vervolgens zorgde voor meer ruimte bij zijn medespelers, zoals mede-spelverdeler Thijs Dueck. Rowic gaf echter niet op en behield de voorsprong op Ede door middel van goede driepunters en sterk insde-spel. De stand na het derde kwart was 53-64
Ondertussen stroomde de tribune in sporthal De Peppel vol met korfballers die na onze wedstrijd ook zouden gaan spelen. Ze moedigden het herenteam van BCE enthousiast aan en dit gaf een leuke sfeer in de zaal. De beide teams Image-17trakteerden het publiek op mooie drives, schoten en verdediging. De scores en de spanning gingen aan beide kanten weer gelijk op. Aan de kant van BCE maakte Sybren Rensenbrink dankbaar gebruik van zijn conditie en kracht, waarmee hij het de verdediging van Rowic behoorlijk moeilijk maakte en daarmee de nodige vrije worpen kreeg en raakschoot. Het werd steeds spannender naarmate het einde van de wedstrijd naderde, want de tussenstand was ondertussen teruggebracht tot 7 punten! Het publiek ging vol achter BCE staan en maakte een luid kabaal, terwijl de snelheid van het spel op het veld ook alleen maar hoger werd. Uiteindelijk trok Rowic de overwinning over de streep met een verschil van 10 punten. BCE heeft tot de laatste seconde gestreden, maar kon de opgelopen achterstand van het eerste kwart niet meer goedmaken. De wedstrijd eindigde met een stand van 75-85.

Onze dank gaat uit naar het enthousiaste publiek dat onze club heeft aangemoedigd en we zien iedereen graag terug bij onze volgende thuiswedstrijd op zaterdag 16 maart om 16.15 uur in sporthal De Peppel, te Ede.
Volg ons ook op Instagram: bce78ede voor foto’s en meer!

Jeroen van den Beemt en Astrid Wagenaar