BCE ’78 ontvangt BC Utrecht Cangeroes

Wedstrijdverslag BCE’78 – BC Utrecht Cangeroes

Zaterdag 30 maart 2019

Image-101Afgelopen weekend kwamen de Heren van BC Utrecht Cangeroes op bezoek voor de return tegen BCE’78. In de eerste wedstrijd won het team uit Utrecht van BCE met 6 punten verschil.
In het begin van de wedstrijd werd het al snel duidelijk dat de Cangeroes in vorm waren. BCE kwam binnen 5 minuten op een achterstand te staan van 4-13. De Cangeroes schoten accuraat en BCE moest in de achtervolging. Hierna kwam het team uit Ede terug in de wedstrijd dankzij goede acties van o.a. Damiël Ermen. Daarmee kon BCE de score uiteindelijk terugbrengen tot 19-20.
In het tweede kwart begon BCE moeizaam. Het team uit Utrecht schoot al snel 10 punten bij elkaar. Ede reageerde hier snel op met 7 punten. Deze werden gemaakt door o.a. Tyrone Herben en Yannick van der Zalm. BCE zette zijn verdediging goed op en Damiël Ermen maakte een mooi block tegen een speler van de Cangeroes. Na een time-out kwam het team uit Utrecht weer sterk terug en schoot veel raak, waardoor BCE een grote achterstand opliep van 20 punten. We gingen de rust in met een stand van 32-52.
De Cangeroes speelden ook na de rust hun spel goed uit en BCE had er in de verdediging geen antwoord op. Er werden wel mooie aanvallen opgezet vanuit de kant van Ede, maar waar de schoten wel vielen bij de tegenstander, was dat niet het geval voor BCE. Toch waren er ook mooie aanvalmomenten te zien, waaronder een mooie center move van Michel van den Hoven en mooie en slimme passes, waaronder een pass door de benen van een tegenstander die Michel tot scoren bracht. Daarna liepen de Cangeroes echter uit: ze hadden mooie aanvallen en scoorden constant. Het derde kwart eindigde in 46-75.
Ook in het laatste kwart kreeg BCE in het begin al snel veel punten tegen. Thijs Dueck probeerde nog om het tij te kerenImage-102 met zijn driepunters en passes, maar de opgelopen achterstand was inmiddels niet meer te achterhalen. Ook de tegenstanders scoorden veel drietjes. Damiël, Tyrone en Yannick gaven nog alles tot de laatste seconden en het team probeerde de verdediging dicht te gooien, maar het geloof in de wedstrijd was op dit punt weg. De Cangeroes wonnen deze wedstrijd met 64-109.
De basketballers van BCE hebben nog twee wedstrijden te spelen dit seizoen. De laatste wedstrijd zal thuis zijn in de Peppel op zaterdag 13 april om 16.15 uur. We willen het publiek bedanken voor hun steun en hopen iedereen weer te zien bij de laatste wedstrijd van het seizoen.

Jeroen van den Beemt en Astrid Wagenaar.

Foto’s: Jeroen van den Beemt