Teleurstelling bij de Heren 1 BCE’78

Ondanks sterke wedstrijd verliest BCE met 1 punt verschil.

#BCE10nov2

BCE vecht voor wat het waard is.

CBV Binnenland-BCE ’78
Eindscore: 81-80

10 november 2018

BCE7810nov8Ede startte sterk in het eerste kwart. Helaas zetten de scheidsrechters de grenzen gelijk heel strak neer en binnen 3 seconden kreeg Tyrone Herben twee persoonlijke fouten. Reden voor coach Geraldo Rustenberg om hem een tijdje uit de wedstrijd te houden. Ondanks deze tegenslag zette het team zich keihard in. Yannick van der Zalm startte de wedstrijd meteen met een 3-punter, waarna er maar liefst nog vier 3-punters werden gescoord door Thijs Dueck, Michel van den Hoven en Jordi Dueck. De tegenstander moest zich aanpassen nadat Ede zoveel schoten raak schoot. De verdediging moest dichter op de schutters gaan staan waardoor er ook ruimte ontstond in de bucket. De opgezette aanvallen zorgden ervoor dat deze ruimte ook werd benut. Tussenstand: 22-30.
Het tweede kwart werd meteen prachtig geopend door Damiël Ermen, die na een onderschepping de fast-break BCE10nov6afmaakte met een dunk! Het aantal steals loopt op in dit kwart, wat zorgt voor mooie fast-breaks van onder andere Tyrone Herben en Sybren Rensenbrink. BCE speelde stabiel en hield hun uitgebouwde voorsprong vast tot de rust. Tussenstand: 39-48.
Topscorer Damiël Ermen begon het derde kwart ijzersterk, waardoor de tegenstander alles op alles moest zetten om hem af te stoppen. Hiermee forceerde hij de tegenstander tot het maken van fouten, wat hem meerdere bonus- en vrije worpen opleverde. Zowel Richard Boter en Ivo Hageman waren waardevol in hun forward-rol, die met hun drives en dreiging ruimte en scoringskansen creëerden voor hun teamgenoten. Toch begon Binnenland in te lopen op BCE dankzij twee snelle 3-punters en sterk spel van hun centerspelers. Ede bleef tegenscores maken, maar Binnenland verkleinde de achterstand waardoor dit kwart eindigde in 63-66.
CBV scoorde in het vierde kwart direct een 3-punter, waardoor in één klap de voorsprong van BCE weg viel en de score op 66-66 stond. Hierna waren er nog mooie scores aan beide kanten. Voor het team uit Ede BCE10nov5werden deze gemaakt door onder andere Damiël Ermen en Yannick van der Zalm. Met nog anderhalve minuut te spelen stond het gelijk met 80-80. Vanaf dat moment werkten beide teams keihard aan hun defense. Onder leiding van assistent-coach Rick Thenu ontstond er een uitbundige ‘DEFENSE’-aanmoediging vanaf de bank om het team scherp te houden. Helaas maakte BCE een fatale fout waardoor Binnenland de uiteindelijk beslissende score kon maken uit een vrije worp. BCE kon in hun laatste aanvallen het tij niet meer keren en verloor deze wedstrijd met één punt verschil. Eindstand: 81-80.
De volgende wedstrijd van BCE’78 wordt thuis gespeeld in sporthal de Peppel op zaterdag 24 november om 16.15 uur. We zien iedereen dan graag terug op de tribunes!

Jeroen van den Beemt en Astrid Wagenaar