Heren 1 team BCE ’78 wint wederom!

BCE-24-11-6

 

BCE ’78 – New Stars

Zaterdag 24 november 2018

BCE-24-11-8BCE speelt dit jaar voor het eerst tegen de teams uit de Tweede Divisie. Daardoor moeten de Heren de spelwijzen van de verschillende teams nog leren kennen. Dit werd aan het begin van deze wedstrijd duidelijk.
New Stars begon heel aanvallend en scoorde binnen enkele seconden 4 punten en zette daarmee Ede op scherp. Met de scores van Tyrone Herben en Richard Boter zorgde BCE voor het nodige tegenwicht. Vanaf dat moment wisselden de scores van beide teams elkaar af en eindigde dit kwart in 14-15 voor New Stars.
In het tweede kwart was Ede scherp op de defense en scoorde veel punten uit fast-breaks. Dankzij de gretigheid van de voorhoede van BCE werden er veel scores gemaakt uit overnames van balbezit en ook Yannick van der Zalm zorgde voor mooie scores dankzij o.a. inside drives. Vanaf nu werd het spel aantrekkelijk voor het publiek. De steals van Tyrone Herben en Damiël Ermen en de continue rebounds van Ivo Hageman zorgden voor luid applaus vanaf de tribunes. BCE liep uit en in de rust stond het 31-26 voor Ede.
In het derde kwart was BCE on fire! Ede speelde steeds aanvallender en dit zorgde voor onrust bij de tegenstander. BCE-24-11-11Coach Geraldo Rustenberg zat er bovenop om te zorgen dat zijn jongens scherp bleven. De combinatie van scherp gecoördineerde aanvallen en de goede communicatie in de verdediging zorgde voor een mooie voorsprong. Het team zat lekker in het spel en vond elkaar blindelings met slimme passes in de bucket. Het publiek genoot ook van de prachtige tip-in van Richard Boter. Wat eveneens opviel was het harde werk dat werd verzet door centerspelers Michel van den Hoven en Sybren Rensenbrink, die hun uiterste best deden om de tegenstander uit de bucket te houden. Aan het eind van het kwart werd BCE helaas wat slordig en gaf het toch nog punten weg op New Stars. De tussenstand was nu 46-41.
Het spel van BCE was in het vierde kwart rommelig, maar dankzij de twee karakteristieke diepe driepunters van Thijs BCE-24-11-7Dueck werd er weer ruimte gemaakt voor het team. Dit werd benut door de spelverdelers Jordi Dueck en Damiël Ermen die kansen creëerden voor hun medespelers. De speler die hierin uitblonk dit kwart was Jonathan Paans, die alert was op de goede assists en dit beloonde met mooie scores. De tegenstander probeerde aan het eind van de wedstrijd het spel van BCE te ontregelen met harde fouten, maar BCE behield zijn voorsprong en pakte de winst! De eindstand was 72-62. We willen opnieuw het publiek bedanken voor hun support. De komende drie wedstrijden speelt BCE uit en spelen ze pas op 16 januari 2019 weer thuis in de Peppel om 16.15 uur. We zien jullie dan graag weer terug!

Wil je zelf ook een keer basketballen? Iedereen die tijdens de Kerstvakantie zelf een keer wil basketballen is van harte welkom op ons OLIEBOLLENTOERNOOI op 29 december 2018 in de Sporthal De Peppel in Ede. Voor alle informatie kun je terecht op het bericht onder het kopje ‘Nieuws’ op deze website.

Jeroen van den Beemt en Astrid Wagenaar