De basketballers van BCE’78 winnen opnieuw!

BCE29-9nr1

Basketbal  Tweede Divisie – Heren 1 BCE ’78 Ede – Zoebas Zoetermeer

Zaterdag 29 september 2018

Afgelopen zaterdag wonnen de Heren 1 van BCE ’78 wederom in de Tweede Divisie!

BCE29-9nr3In het eerste kwart van de wedstrijd schoot Ede met volle snelheid uit de startblokken. In een ononderbroken run van 10 punten, opende BCE de wedstrijd. Het team oogde fris en scherp en dit was terug te zien in hun aanvallen. De schoten vielen goed en er waren ook veel onderscheppingen. Het inside-spel van Damiël Ermen, Yannick van der Zalm en Sybren Rensenbrink brak de verdediging van Zoebas helemaal open. BCE eindigde dit kwart met 30-11. Het is natuurlijk geen toeval dat Michel van den Hoven het tweede kwart opnieuw opende voor BCE na een mooie pass van een teamgenoot. Ondertussen kwam Zoebas terug in het spel nadat het eerder veel moeite had met het snelle spel van Ede. Beide teams hadden goede driepuntschutters en deze werden dan ook veelvuldig in stelling gebracht. Thijs Dueck zat goed in het spel, was scherp op de rebounds en schoot één van zijn bekende verre driepunters raak. Toch leek het erop dat de scherpte van het eerste kwart wat BCE29-9nr2wegzakte. De teams gingen de rust in met een tussenstand van 45-29 in het voordeel van BCE. Het derde kwart ging Ede weer scherper aan de bak. De snelheid werd weer opgevoerd en ook de aanvallen liepen soepeler. Malcom Rustenberg was scherp, onderschepte de bal en maakte deze steal schitterend af met een tweehandige dunk.
De schoten van Ede vielen beduidend minder dan in de eerste helft. Beide teams leden meer balverlies en het spel werd hierdoor rommelig. In totaal scoorden Ede en Zoetermeer ieder maar 9 punten. Dit kwart werd helaas afgesloten met een technische fout van een speler van Zoebas. In het vierde kwart pakte Ede veel punten vanuit transities, steals en het snelle rondpassen van de bal. Vooral de samenwerking tussen Damiël Ermen en Sybren Rensenbrink leverde prachtige scores op. Na een aantal succesvolle driepunters van onder andere Jordi Dueck, BCE29-9nr4gaf BCE de regie tijdelijk uit handen. Zoebas scoorde in een paar minuten tijd 12 punten bij elkaar. Ede vocht terug en scoorde de laatste punten van de wedstrijd. Het team uit Zoetermeer raakte gefrustreerd en dat resulteerde in een onsportieve fout voor een van hun spelers.
BCE won de wedstrijd met 68-53 en daarmee veroverden ze de koppositie in het klassement. De sfeer in de Peppel was weer fantastisch: supporters van BCE ’78, bedankt voor jullie steun!

Volgende thuiswedstrijd: zaterdag 20 oktober om 14.15 uur in de Peppel.

Jeroen van den Beemt en Astrid Wagenaar