BCE’78 zoekt spelritme en verliest opnieuw

BCE’78-Woodpeckers

Zaterdag 20 oktober 2018

BCE20-10-2

Deze week speelde BCE’78 thuis tegen de Woodpeckers uit Houten. BCE’78 miste dit keer een aantal spelers waardoor het niet op volle sterkte kon aantreden. Zoals eerdere wedstrijden begon ook deze wedstrijd met trefzekere schoten, waaronder drietjes van spelers als Thijs Dueck en Malcom Rustenberg. Toch was BCE niet scherp, waardoor de Woodpeckers zich goed konden herstellen en binnen no-time 15 punten bij elkaar konden schieten. Tijdens een time-BCE20-10-1out attendeerden coach Geraldo Rustenberg en assistent-coach Rick Thenu het team erop dat er meer en beter gecommuniceerd moest worden in de defense, omdat er te veel persoonlijke fouten werden gemaakt. Toen de verdediging eenmaal beter stond, kon er in de aanval ook weer met meer focus worden gespeeld, wat resulteerde in goede scores uit schoten en inside-spel. Het eerste kwart werd afgesloten met 21-26 voor de Woodpeckers. In het tweede kwart kwam BCE’78 maar moeilijk in haar spel. De spelers uit Houten hadden efficiënte center-spelers die veelvuldig scoorden onder de basket. Tyrone Herben en Malcom Rustenberg lieten dit niet op zich zitten en namen het team mee in hun wil om te winnen, wat zij lieten zien in hun snelle aanvallen. Hierdoor kreeg het team meer zelfvertrouwen, maar kon het de opgelopen achterstand niet meer goedmaken. Het verschil was nu 33-50.
In het derde kwart gaf Tyrone Herben alles om samen met het team hun spelritme terug te vinden door het opzetten van goede aanvallen. De Woodpeckers maakten echter veel driepunters, waardoor de achterstand toch weer werd vergroot. BCE raakte ontmoedigd door het grote puntenverschil en eindigde dit kwart met 48-71.
In het laatste kwart vocht Ede nog voor wat het waard was, met name door de vele scores van Malcom Rustenberg en Yannick van der Zalm. Zo zorgde Malcom Rustenberg ervoor, door zijn goede defense en communicatie in de verdediging, dat de Woodpeckers minder scoorden en meer balverlies leden door zijn steals, maar de achterstand was al te groot. Daarbij kwam dat Ede veel voorzichtiger en geremder ging spelen door de hoeveelheid persoonlijke fouten die gefloten werden door de scheidsrechters. De Woodpeckers behielden hun voorsprong tot het einde van de wedstrijd.
Tot grote teleurstelling van de spelers en het publiek verloor BCE ‘78 deze wedstrijd thuis met 68-92.
We willen iedereen bedanken voor de support en we zien elkaar weer terug op zaterdag 3 november om 16.15 uur in de Peppel in Ede.

Tot de volgende keer!
Jeroen van den Beemt en Astrid Wagenaar