BCE ’78 wint bloedstollende wedstrijd

Basketbalclub BCE ‘78 – Bull’s Utrecht

Zaterdag 3 november 2018

BCE 3-11 nr 3

 

BCE had wat goed te maken op de vorige twee wedstrijden en deed dit ook: ze wonnen afgelopen zaterdag thuis met 77-76 van de Utrecht Bull’s. Eén speler viel vandaag op door zijn speltechniek en vastberadenheid: Malcom Rustenberg. Hij was zowel voor het team als voor het publiek de Man of the Match.

BCE 3-11nr 2Ede had het eerste kwart moeite met de lange en brede spelers van de Bull’s, wat veel tegenscores opleverden, maar daar kwam verandering in na een actie van Thijs Dueck. Hij werd heel strak verdedigd, maar kreeg het toch voor elkaar om vanuit een praktisch onmogelijke positie een schitterende driepunter te maken. Het publiek kwam vanaf dat moment volledig los. Ook het team voelde deze boost en ging hierna met nog meer explosiviteit spelen. Toch was duidelijk dat de grote en brede spelers van Utrecht fikse problemen opleverden voor BCE. Dit was ook te zien in de score na het eerste kwart: 10-19.
BCE begon het tweede kwart met frisse vastberadenheid. Met veel steals en een goed opgezette verdediging, onder leiding van Malcom Rustenberg, kreeg het team weer vat op de wedstrijd en haalden ze hun achterstand in korte tijd weer in. De tegenstander werd hier zichtbaar door ontregeld en leed veel balverlies. Ede was scherp en speelde een sterk kwart. Tyrone Herben en Sybren Rensenbrink onderschepten veel passes van de tegenstander, waardoor het team via snelle transities op voorsprong kon komen. Met name de driepunters in dit kwart waren scherp en succesvol. Het publiek voelde dat BCE weer een kans had om te winnen. Met 36-30 ging BCE de rust in.
BCE 3-11 nr 4Na de rust hing er een verwachtingsvolle spanning in de zaal. Maar het publiek werd stiller toen de Bull’s in korte tijd met gerichte schoten de voorsprong weer terugpakten. Ede herpakte zich en schroefde de snelheid op. De waarde van ervaren, stabiele spelers als Michel van den Hoven, Jordi Dueck en Damiël Ermen was van belang in deze fase van de wedstrijd. Het spel werd steeds spannender: de schoten vielen aan beide kanten en de score liep gelijk op. De teams waren zeer aan elkaar gewaagd en dit zorgde voor een sportieve en spannende wedstrijd. De speler die dit kwart het verschil maakte was Malcom Rustenberg. Hij scoorde dit kwart keer op keer en was onstuitbaar in de verdediging. Het publiek liet van zich horen en dat versterkte de sfeer op een positieve manier! De stand na het derde kwart was 57-53.
In het vierde kwart ging bij BCE alle remmen los. Richard Boter, Yannick van der Zalm en Ivo Hageman waren scherp in hun goede onderscheppingen en rebounds. De spelers van Ede beseften dat ze dit kwart alles op alles moesten zetten om de winst te pakken.
BCE 3-11 nr 1Aanvoerder Tyrone Herben wist ondanks zijn griep de tegenstander stapelgek te maken met zijn snelle dribbles en drives. Hij durfde sterk inside te gaan en passeerde de lange verdedigers onder het bord. Het publiek ging volledig achter het team staan na enkele steals en breaks van de spelers. Toen Malcom Rustenberg ook nog eens in de een na laatste minuut prachtig wist te dunken vanuit een fastbreak, ging het publiek helemaal uit zijn dak!
Aan het eind werd het nog bloedstollend spannend toen de Bull’s sterk terugkwamen en BCE naderden tot op één punt verschil. Na het laatste fluitsignaal ontstond er spontaan een luid applaus tussen het publiek en de spelers van BCE, waarmee ze elkaar bedankten voor de mooie, bloedstollend spannende en sportieve wedstrijd.
Ook belangrijk is de steun van onze sponsors: Premium Health Club Ede en onze nieuwe sponsor Dennie Dijhof, eigenaar van Bakkerij Bellestein, die de club vandaag trakteerde op heerlijke krentenbollen.

Volgende week 10 november speelt BCE’78 uit tegen CBV Binnenland.

Op zaterdag 24 november speelt het team weer thuis tegen New Stars om 16.15 uur in de Peppel. We zien iedereen dan graag weer terug!

 

Jeroen van den Beemt en Astrid Wagenaar