BCE ’78 Ede wint overtuigend van Punch Delft in thuiswedstrijd

BCE’78 – Punch Delft 19-01-19

Image-65Basketballers BCE ’78 Ede winnen overtuigend van Punch Delft in thuiswedstrijd.
Afgelopen zaterdag 19 januari speelden de Heren 1 van BCE’78 thuis in sporthal De Peppel de returnwedstrijd tegen Punch uit Delft. De vorige keer was het ontzettend spannend en won Ede met een nipte voorsprong. Dit keer was Ede overtuigend en versloeg het team uit Delft met een uitslag van 77-47.
De wedstrijd begon in het begin gelijk op. Beide teams kregen kansen en maakten deze ook af. BCE was scherp en liet mooie aanvallen zien die werden afgemaakt door topscorer van de wedstrijd Yannick van der Zalm en door Damiël Ermen. Het eerste kwart werd beslist door Tyrone Herben die met een driepunter de tussenstand zette op 15-8 in het voordeel van BCE Ede.
In het tweede kwart begon Ede uit te lopen op Punch. Niet alleen inside werden de vrije spelers veelvuldig gevonden, ook op afstand werd er veel raak geschoten onder andere door Thijs en Jordi Dueck. Inside werkte Michel van den Hoven keihard onder het bord voor de rebounds en maakte hij die af met een mooi schot. Richard Boter liep een paar prachtige backdoor-cuts, wat betekent dat hij over de achterlijn richting de basket snijdt om een pass van een aanvallende teamgenoot te kunnen ontvangen voor een mooie score. Het was goed te zien dat de spelers elkaar goed wisten te vinden tijdens deze wedstrijd. Ook Ivo Hageman speelde scherp en scoorde overtuigend. De stand in de rust was 37-20.
In het derde kwart ging Ede door waar ze gebleven waren. Jordi Dueck kreeg een luid applaus vanaf de tribune toen hij een driepunter op grote afstand wist te raken. Hierna liet BCE Punch wel weer in de wedstrijd komen. Punch gaf tegengas en scoorde snel achter elkaar 11 punten. Na een belangrijke time-out van coach Geraldo Rustenberg werd het team weer zorgvuldiger en wist het Punch weer moeilijk te maken. Hoogtepunten van de wedstrijd waren de supersnelle steal van Tyrone Herben en de fast-break van Damiël Ermen, die door hem werd afgemaakt in een schitterende tweehandige dunk. De stand was nu 58-34. In het laatste kwart bleek Ede nog genoeg energie te hebben. Vooral de voorhoede van BCE was gefocust en dat leverde meerdere steals en scores op. Aanvoerder Tyrone Herben was sterk inside en wanneer hij niet zelf voor de score ging, wist hij vrije schutters zoals Ivo Hageman feilloos te vinden en zorgde hij mooie assists. BCE sluit de wedstrijd af met een prachtige zege: 77-47.

 

Image-69

 

Na de wedstrijd BCE’78 tegen Punch werden twee topsupporters van BCE’78 Ede in het zonnetje gezet. Tom Goudappel en Ruben Mennings ontvingen van coach Geraldo Rustenberg BCE’78 Ede een unieke BCE’78 trui. Tom en Ruben zijn de trouwste supporters van de Heren 1. Bij elke wedstrijd, zowel de uitwedstrijden als de thuiswedstrijden, moedigen ze de Heren 1 aan. Tom en Ruben: ontzettend bedankt voor jullie support!