BCE ‘78 Ede knokt, maar verliest voor de eerste keer.

Zondag 14 oktober 2018

BCE78 14-10 3

SBU Utrecht – BCE’78 Ede

Na drie overwinningen kwam Ede te staan tegenover SBU uit Utrecht, die tot aan de wedstrijddag gelijk stond in punten met BCE’78.
De wedstrijd in Utrecht begon op volle snelheid. De schoten, met name vanuit driepunters, vielen als appelen. Thijs Dueck begon de wedstrijd gelijk fris en dit was te zien aan de twee diepe driepunters die hij er al snel inschoot.BCE78 14-1-1 Ook Malcom Rustenberg was secuur met zijn driepunter. Aan de andere kant vielen de scores ook, maar deze vooral vanuit inside-play van hun centers en lange forwards. Ede kreeg goede tegenstand en dit was te zien. Aan het einde van het eerste kwart leidde SBU met 19 tegen 11.
Het tweede kwart kreeg Utrecht veel kansen op vrije worpen, die zij ook allemaal hebben benut. Ede liep een achterstand op en moest in de achtervolging. Deze achtervolging werd ingezet en dit was goed te merken. Tyrone Herben en Damiël Ermen namen hierin de leiding en zorgden voor mooie scores. De schoten vielen weer en ook inside werden de vrije spelers gevonden. Ede liet hiermee goed en snel spel zien. Dit hoopten ze vast te houden na de rust. Ede kwam terug tot 4 punten verschil in de rust, nadat Richard Boter een buzzer beater wist te scoren. Dit betekende dat hij een score maakte vlak voordat de tijd van het kwart voorbij was. De score waar we de rust mee ingingen was 38-34 in het voordeel van SBU
Na de rust gaat het in het begin heen en weer, maar daarna scoorde Utrecht veel punten achter elkaar. De schoten BCE78 14-1-2waren raak en ook hun inside game was sterk. Ede moest nu iets gaan veranderen. Coach Geraldo Rustenberg vroeg een time-out aan, waarin hij aangaf dat het nog niet voorbij was! Ede bleef werken maar de achterstand was groot. De tussenstand was 65-42.
Het vierde kwart benadrukte Geraldo Rustenberg nogmaals dat het nog niet voorbij was, dat Ede hun eigen spel moest gaan spelen en niet moest opgeven. BCE ging nog eens vol in de versnelling en probeerde er alles aan te doen om de achterstand goed te maken. Er werden mooie scores gemaakt door onder andere Richard Boter, Malcom Rustenberg en Jordi Dueck, maar helaas werd er ook aan de andere kant nog gescoord en richtten de goede aanvallen op dit moment niet genoeg meer uit. Ede verloor deze wedstrijd met 82-62.

Jeroen van den Beemt